Změkčení tvrdé vody a odstranění vodního kamene

„Vodní kámen, to je prevít,“ praví známá reklama. A má pravdu.

Vápník a hořčík se ve vodě vyskytují ve formě jednoduchých iontů. Vysoký obsah vápníku a hořčíku ve vodě znamená tvrdou vodu. Tvrdá voda způsobuje značné technické potíže jak v domácnostech, tak v průmyslu. Usazeniny vodního kamene jistě dobře znáte.

Vytvořený vodní kámen je nežádoucí, protože se usazuje jak v potrubních systémech, tak na sanitární keramice a všude, kudy voda protéká.

Velmi problematické je usazování na topných tělesech (kotle, bojlery, pračky, myčky, tepelné výměníky, apod.) Usazeniny vodního kamene na topných tělesech zpomalují ohřev vody. Tím vznikají zbytečné ztráty energií.

Vrstva vodního kamene silná 3,2 mm snižuje účinnost tepelných zařízení o 20 %, vrstva silná 8 mm o 50 %.

Vodní kámen zkracuje životnost všech zařízení používajících tvrdou vodu a navíc výrazně zvyšuje jejich provozní náklady. Vody s velkou koncentrací vápníku a hořčíku nejsou vhodné pro přípravu potravin a nápojů (kávy, čaje), dochází do značné míry k negativnímu ovlivnění chuťových a čichových vlastností.

Tvrdost vody způsobuje trvalé problémy a výrazně zvyšuje náklady ve všech oblastech činnosti, kde je voda základní nebo alespoň důležitou součástí provozního procesu.

Bez individuální konzultace bude řešení vždy polovičaté

Změkčení vody lze provést několika různými způsoby. Z televizních reklam člověk lehko nabude dojmu, že to vlastně žádná věda není. Jenže neodborný zásah často vede k ještě větším finančním ztrátám. Kontaktujte nás, připravíme pro vás řešení na míru.

Napište nám. Voda může pracovat i ve váš prospěch

Vaše kontaktní údaje chráníme a neposkytneme je třetí straně. Odesláním formuláře vyjadřuji svůj souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby společnosti Aquarex WATERPROFIT.