Odstranění železa a manganu z vody

Kvůli železu může voda i zapáchat. O jeho usazování nemluvě. Pokud se přidá i mangan, je na katastrofu zaděláno.

Usazeniny, poruchovost strojů a zařízení i špatná chuť

Ve stopovém množství železo a mangan do vody patří, když je jich moc – škodí. Ve firmách způsobují nadměrné opotřebování výrobních prostředků a zvyšují náklady na opravy a mohou být i příčinou zdravotních problémů. Železo totiž mají rády bakterie, které se jím živí a mimo jiné tak voda bude zapáchat, především při zvýšení její teploty.

Železo a mangan se ve větší míře vyskytují převážně v podzemních vodách. To znamená, že pokud odebíráte vodu z hloubené studny nebo vrtu, je větší šance, že budete mít ve vodě zvýšené množství železa a manganu. Přesné hodnoty se zjistí akreditovaným rozborem vody v laboratoři.

Nadbytek železa a manganu ve vodě se nemusí projevit hned. Záleží na jejich množství ve vodě. Nakonec to ale přijde. Co na první pohled nepoznáte, je spoušť, kterou způsobí v potrubí. Jeho průsvit se zužuje, množí se bakterie, voda zapáchá a stává se nepoživatelnou. Pomůžeme vám zbavit se manganu a železa ve vodě rychle, natrvalo a za dobrou cenu.

Odželeznění vody pro firmy

Ke každému zákazníkovi a jeho problému přistupujeme individuálně. Vhodnou technologii odželeznění vody vám doporučíme a navrhneme na základě vašich technických a ekonomických požadavků.

Odželeznění vody řešíme pro velké i menší firmy a jejich technologické provozy.

S železem a manganem ve vodě si sami neporadíte. Obraťte se na nás.

Napište nám. Voda může pracovat i ve váš prospěch

Vaše kontaktní údaje chráníme a neposkytneme je třetí straně. Odesláním formuláře vyjadřuji svůj souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby společnosti Aquarex WATERPROFIT.