Reverzní osmóza

Jeden z nejúčinnějších způsobů úpravy vody, které jsou v současné době na trhu. A současně jeden z nejšetrnějších k přírodě i peněžence. Žádná chemie, žádné nadměrné zatížení životního prostředí a firemního rozpočtu.

Tak lze velmi stručně představit reverzní osmózu. Účinného pomocníka na úpravu vody.

V čem to je, když ne v chemii?

Dva roztoky s rozdílnou koncentrací – je-li mezi nimi polo-propustná membrána, jejich koncentrace se postupně bez použití tlaku vyrovná. To je osmóza, bez nadsázky proces, bez kterého by neexistoval život – na principu osmózy funguje výměna živin (i odpadních látek) mezi každou živou buňkou a jejím okolím.

Reverzní osmóza je osmóza „naruby“. Přidejte tlak na straně „hustší kapaliny“ (v našem případě znečištěné vody) a získáte jednoduchý a účinný filtr, který přes polo-propustnou membránu nechá projít pouze molekuly vody. Mikroorganismy, mechanické nečistoty, chlór, těžké kovy nebo dusičnany – nic z toho nemá šanci.

První průmyslové reverzní osmózy byly konstruovány pro odsolování mořské vody.

Účinnost reverzní osmózy?

V běžných podmínkách (standardní tlak ve vodovodním potrubí 4 – 6 barů) zbaví reverzní osmóza znečištěnou vodu:

  • přes 99 % bakterií, včetně Escherichia coli
  • 95–98 % látek způsobujících tvrdost vody
  • 92–97 % dusičnanů
  • 97–98 % železa
  • obecně až 98 % všech minerálních solí a až 98 % těžkých kovů

Proč mít reverzní osmózu?

Reverzní osmózy nejčastěji montujeme na dočištění již upravené vody Provoz je levný, ekologický a takřka bezúdržbový. Pokud máte zájem o reverzní osmózu, kontaktujte nás.

Napište nám. Voda může pracovat i ve váš prospěch

Vaše kontaktní údaje chráníme a neposkytneme je třetí straně. Odesláním formuláře vyjadřuji svůj souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby společnosti Aquarex WATERPROFIT.